6 z 7
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![► mięso oddzielone mechanicznie (czyli skórę, kości,...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/30/2b/61dc20f140fa0_o_large.jpg)
fot. pixabay
To dzieje się z organizmem, gdy codziennie jesz parówki. Kto musi z nich zrezygnować?
Unikaj parówek, które mają to w składzie:
► mięso oddzielone mechanicznie (czyli skórę, kości, tłuszcz)
► fosforany (wypłukują wapń z kości)
► przeciwutleniacze
► substancje wypełniające (to niskiej jakości wypełniacze, które świadczą o tym, że jest to produkt gorszej kategorii)
► regulatory kwasowości
► glukozę
► glutaminian sodu (poprawia smak, ale szkodzi zdrowiu)
► azotyny (działają rakotwórczo)
► stabilizatory (szkodliwa chemia)
► wzmacniacze smaku