Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Producenci do produkcji parówek wykorzystują najczęściej...
fot. wikipedia

To dzieje się z organizmem, gdy codziennie jesz parówki. Kto musi z nich zrezygnować?

Narażasz się na rozwój miażdżycy i niewydolności serca

Producenci do produkcji parówek wykorzystują najczęściej mięso niskiej jakości, bogate w kwasy tłuszczowe. Ludzki organizm sam wytwarza takie kwasy, więc dostarczanie ich z żywnością prowadzi do ich przedawkowania. To z kolei prowadzi do wzrostu poziomu złego cholesterolu (LDL) w organizmie, zmian miażdżycowych, zwiększa ryzyko wystąpienia choroby niedokrwiennej serca i zawału.

>>>

Zobacz również

Coraz bliżej ukończenia budowy pawilonu dla szympansów i makaków w krakowskim zoo

Coraz bliżej ukończenia budowy pawilonu dla szympansów i makaków w krakowskim zoo

Strażacy z Ochotniczej Straży Pożarnej Szamocin uratowali kota

Strażacy z Ochotniczej Straży Pożarnej Szamocin uratowali kota

Polecamy

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia