MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 2 jabłka, 200 ml mleka, 1 jajko, szklanka mąki...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Takie są najlepsze desery z jabłkami. Zobacz TOP przepisy na wykorzystanie jabłek

Racuchy

Składniki: 2 jabłka, 200 ml mleka, 1 jajko, szklanka mąki pszennej, łyżka cukru wanilinowego, łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, tłuszcz do smażenia
Wykonanie: mąkę przesiewamy, dodajemy cukier wanilinowy, cukier oraz sodę oczyszczoną, następnie mleko i jajko. Mieszamy. Obrane jabłka kroimy na plasterki lub półplasterki. Wkładamy je do ciasta. Na rozgrzany tłuszcz wlewamy około łyżkę ciasta i po 3 kawałki jabłek na 1 racucha. Smażymy każdą stronę około 1,5 minuty na złoty kolor. Podajemy z cukrem pudrem lub dżemem.

Zobacz również

Z Jantaru do Elbląga. Rowerowa eskapada na EuroVelo 10/13. Żuławy zapraszają

Z Jantaru do Elbląga. Rowerowa eskapada na EuroVelo 10/13. Żuławy zapraszają

Tomasz Foszmańczyk: Ruch  Chorzów doczeka się nowego lidera ROZMOWA, ZDJĘCIA

Tomasz Foszmańczyk: Ruch Chorzów doczeka się nowego lidera ROZMOWA, ZDJĘCIA

Polecamy

Ta alergia powoduje najwięcej zgonów! Nareszcie jest sposób, by zmniejszyć jej ryzyko

Ta alergia powoduje najwięcej zgonów! Nareszcie jest sposób, by zmniejszyć jej ryzyko

Polska na dnie rankingu czystości kąpielisk! Alarmujące wyniki raportu UE

Polska na dnie rankingu czystości kąpielisk! Alarmujące wyniki raportu UE

Forteczna środa w Muzeum Twierdzy Toruń. Na co teraz przyszła kolej?

Forteczna środa w Muzeum Twierdzy Toruń. Na co teraz przyszła kolej?