Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny 2016. Co nas czeka? [PROGRAM]
Marieta Marecka
Marieta Marecka - prowadzi autorski programu kuchni+ „ABC GOTOWANIA” jest zbieraczką i czytelniczką wszelkich publikacji kulinarnych. Zakochana w kuchni, sprzętach kuchennych, przepisach, smakach i zapachach. Z wykształcenia jest magistrem zarządzania i marketingu, pracę magisterską napisała o modzie na gotowanie. Jesienią 2012 roku została laureatką pierwszej edycji „Warsztatów smaku kuchni+ z Tomkiem Jakubiakiem” i miała swój autorski odcinek „Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze”. Pracuje nad swoim autorskim blogiem kulinarnym, który we wrześniu 2013 roku doczekał się nowej odsłony. „365 obiadów Mariety Mareckiej” to kolejny autorski program Mariety Mareckiej, który nie tylko w prosty i przystępny sposób pokazuje, jak przygotowywać smaczne obiady, ale przede wszystkim podpowiada jak odpowiedzialnie i z pomysłem podchodzić do gotowania codziennych obiadów. Każdy z zaproszonych kucharzy (lub ich gości) dwukrotnie będzie prezentował swoje przepisy, każda prezentacja zakończy się przygotowaniem i rozdaniem 200 porcji degustacyjnych prezentowanej potrawy z gęsiny. Aby uniknąć komplikacji i tłoku podczas prezentacji, organizatorzy przygotują po 200 bezpłatnych zaproszeń na prezentację, które będą rozprowadzane przed Festiwalem (np. przez media) oraz w czasie samego Festiwalu w Przysieku. W dniu 11 listopada zaprezentują się: Marieta Marecka i Robert Sowa. W dniu 12 listopada: Jakub Kuroń oraz Olga Bończyk i Artur Moroz.