To warto dodać do szklanki wody, żeby schudnąć. Takie są najlepsze dodatki do wody na odchudzanie
JABŁKA I JAGODY
Jabłka i owoce jagodowe są pyszne same w sobie, ale stanowią również potężną kombinację po dodaniu ich do wody. Jabłka i jagody są bogate w błonnik i niskokaloryczne – obie te cechy uzupełniają utratę wagi. Jedna filiżanka jagód zawiera 3,6 grama błonnika, czyli 14% zalecanej dziennej dawki, podczas gdy jedna filiżanka pokrojonego w plasterki jabłka zawiera około 2,6 do 3 gramów błonnika, czyli około 10 do 11% dziennego zapotrzebowania. Dzięki temu oba te jest doskonałym źródłem błonnika.
Pokarmy bogate w błonnik są trawione wolniej niż pokarmy uboższe w błonnik, co oznacza, że dłużej czujemy się pełni.
Można oczywiście wybrać tylko jagody, albo tylko jabłka jako dodatek do wody, jednak eksperci sugerują, że najlepszym wyborem będzie mieszanka tych owoców.