Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Te restauracje otwierają się w Toruniu już w maju!

Małgorzata Oberlan
Małgorzata Oberlan
Trzy miesiące i koronawirus

O otwarciu drzwi dla klientów marzy też restauracja "Baku" przy ul. Franciszkańskiej w Toruniu. Jej sytuacja jest skrajnie odmienna: dopiero wystartowała na rynku. Premierę miała w mikołajki, 6 grudnia 2019 roku. Specjalizuje się w kuchni wschodniej, krymskiej. Postawiła na pierogi chinkali i gruzińskie wypieki chaczapuri, wychodzące spod ręki szefowej kuchni Natalii Michajłowej.

-Minęły trzy miesiące naszej działalności. W lutym "wyszliśmy na zero". W marcu mieliśmy mieć pierwsze zyski i zacząć zarabiać, ale... przyszedł koronawirus i wszystko stanęło na głowie. Błyskawicznie musieliśmy zorganizować system dostaw na wynos i z dowozem do domu - opowiada Norbert Gackowski, współprowadzący lokal.

Zobacz także:

Tak oszczędza Toruń! Znamy szczegóły

Przedszkola w Toruniu od 11 maja? Miasto chce testów dla personelu
Trzy miesiące i koronawirus O otwarciu drzwi dla klientów marzy też restauracja "Baku" przy ul. Franciszkańskiej w Toruniu. Jej sytuacja jest skrajnie odmienna: dopiero wystartowała na rynku. Premierę miała w mikołajki, 6 grudnia 2019 roku. Specjalizuje się w kuchni wschodniej, krymskiej. Postawiła na pierogi chinkali i gruzińskie wypieki chaczapuri, wychodzące spod ręki szefowej kuchni Natalii Michajłowej. -Minęły trzy miesiące naszej działalności. W lutym "wyszliśmy na zero". W marcu mieliśmy mieć pierwsze zyski i zacząć zarabiać, ale... przyszedł koronawirus i wszystko stanęło na głowie. Błyskawicznie musieliśmy zorganizować system dostaw na wynos i z dowozem do domu - opowiada Norbert Gackowski, współprowadzący lokal. Zobacz także: Tak oszczędza Toruń! Znamy szczegóły Przedszkola w Toruniu od 11 maja? Miasto chce testów dla personelu Tekst: Małgorzata Oberlan, fot. Facebook.com / Baku
Premier zapowiedział, że działalność restauracji i kawiarni możliwa będzie w trzecim etapie znoszenia ograniczeń. - Czekamy na konkretne daty i wytyczne - mówi Jolanta Piotrowska, menager lokalu "Stare Metropolis".
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na torun.naszemiasto.pl Nasze Miasto