11 listopada to wspaniała okazja do wspólnego, rodzinnego świętowania odzyskania niepodległości przez Polskę.

Z tej właśnie okazji, życzymy Państwu (a szczególnie Marcinom 😉) wielu cudownych chwil w gronie przyjaciół i najbliższych. Tymczasem zapraszamy do obejrzenia wyjątkowego filmu, w którym historia, uczucia i smak tradycji zbliżają nas do siebie.

Tak, jak widać na filmie, to szczególne święto najlepiej celebrować przy pełnym stole, na którym zagości kujawsko - pomorska gęsina!

Tych, którzy nie mają jeszcze pomysłu na to, jak podać gęsinę zachęcamy do skorzystania z przepisów przygotowanych przez Marszałka Województwa Kujawsko- Pomorskiego, Piotra Całbeckiego oraz znamienitego kucharza, które na gęsinie zna się jak mało kto - Michela Morana.

Michel Moran poleca: szaszłyki z kujawsko-pomorską gęsią wątróbką, boczkiem i sosem

Przepis na pierś z gęsi po francusku – zobacz, jak kujawsko-pomorską gęsinę przyrządzają Michel Moran i marszałek Piotr Całbecki

Wiadomości