Pacjentki komplementują kuchnię lecznicy na Bielanach, w końcu jest smacznie!
Pomimo, że jest zima i do sezonu na warzywa daleko do śniadania i kolacji pacjentki dostają np. pomidor i sałatę, z kolei do obiadu są dwa dodatki np. buraczki i sałatka z pomidorów. POLECAMY:Przestępcy poszukiwani przez kujawsko-pomorską policję. Sprawdź, czy kogoś znasz! - Cieszymy się z tak dobrych opinii - nie ukrywa zadowolenia Marcin Robaczewski, zastępca dyrektora ds. administracyjno technicznych WSZ w Toruniu i podkreśla, że komplementy płyną także z innych oddziałów. - Właściwie nie docierają do nas negatywne komentarze – przyznaje dyrektor. Zaznacza też, że szpitalna kuchnia na laurach nie osiada i regularnie wprowadza nowości. - Od stycznia serwuje pacjentom na deser własne wypieki – drożdżówki z jabłkiem, budyniem czy twarogiem, także razowe – podkreśla dyrektor. POLECAMY:Ranking Perspektywy 2020. Toruńskie Liceum Uniwersyteckie najlepszą szkołą w Polsce. Jak wypadły pozostałe placówki? Kuchnia wojewódzkiej lecznicy nie tylko przygotowuje posiłki pacjentom czterech lecznic w sumie dla około tysiąca osób, od 1 stycznia gotuje też dla 35 podopiecznych toruńskiego Domu Pomocy Społecznej im. Brata Alberta przy ul. Rydygiera. Według zapewnień szefostwa lecznicy, jak na razie z tej współpracy zadowolone są obie strony. POLECAMY:Pobicie przy ul. Ślaskiego w Toruniu. Policjanci poszukują dwóch sprawców. Sprawdź, czy ich rozpoznajesz