2 z 7
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
10 czerwca działalność rozpoczęła restauracja Foodies przy ul. Łaziennej. Jej właścicielem jest Kamil Dębowski, kucharz, który pracował m.in. We francuskiej restauracji L’Ortolan w Wielkiej Brytanii. Lokal może się pochwalić gwiazdką Michelin. To prawdopodobnie największe wyróżnienie w branży gastronomicznej.
W Foodies zjemy dania oparte o świeże produkty od sprawdzonych dostawców. - W mojej restauracji nie zjesz krewetek, bo żadne nie żyją w promieniu 50 km – mówi Kamil Dębowski. - Restauracja nazywa się Foodies, bo jest dla ludzi, którzy są „foodie”: pasjonatów jedzenia, dla tych, którzy podróżując, degustują lokalne potrawy, którzy sami lubią eksperymentować w kuchni, odkrywając na nowo babcine przepisy lub z odwagą tworząc własne. Dla poszukiwaczy smaków, żyjących pełnią życia, dla których jedzenie, to synonim zabawy i wspaniałej przygody – mówi szef kuchni i zaprasza na Łazienną. W menu znajdziemy m.in. comber z królika czy stek z antrykotu, a także wiele innych oryginalnych propozycji.