Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zapiekanka estońska z mięsa, kaszy i kapusty kiszonej...

Nie masz pomysłu na obiad? Te dania Cię zaskoczą. Zobacz TOP 10 pomysłów na nietypowe obiady

Zapiekanka estońska z mięsa, kaszy i kapusty kiszonej

Składniki:
900 g łopatki wieprzowej pokrojonej w kostkę
600 g kapusty kiszonej
200 g kaszy jęczmiennej grubej (np. marki Halina)
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
1 łyżeczka czarnego pieprzu
1 łyżeczka soli
2 cebule posiekane drobno
1 szklanka bulionu lub wody

Wykonanie:
Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Mięso przyprawić majerankiem, papryką, solą, pieprzem i usmażyć. Kapustę wymieszać z cebulą.
W naczyniu ułożyć warstwowo kapustę i mięso. Na ostatnią warstwę nałożyć kaszę i całość podlać bulionem lub wodą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 40 minut.

Zobacz również

Lider 1. Ligi powiększył przewagę. Pierwsza porażka w tym roku Arki

Lider 1. Ligi powiększył przewagę. Pierwsza porażka w tym roku Arki

Tak kibicowaliście na meczu Industria Kielce - SC Magdeburg [ZDJĘCIA CZEŚĆ 3]

Tak kibicowaliście na meczu Industria Kielce - SC Magdeburg [ZDJĘCIA CZEŚĆ 3]

Polecamy

Tajemnicza grota z muszli. Nie uwierzysz w to, jak wygląda wewnątrz!

Tajemnicza grota z muszli. Nie uwierzysz w to, jak wygląda wewnątrz!

Stare spichrze to wizytówka Grudziądza. Nie do wiary, jakie są ogromne

Stare spichrze to wizytówka Grudziądza. Nie do wiary, jakie są ogromne

Różowe skrzyneczki trafią do wszystkich szkół? Taki jest pomysł MEN

Różowe skrzyneczki trafią do wszystkich szkół? Taki jest pomysł MEN