MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny...
fot. oksun70/123RF

Leczniczy napój z Kaukazu orzeźwi i poprawi trawienie. Poznaj 7 korzyści ze spożywania kefiru

Kefir ma niską zawartość laktozy

Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny cukier). Wiele osób, zwłaszcza dorosłych, nie trawi prawidłowo laktozy, co nazywamy nietolerancją laktozy.

Bakterie kwasu mlekowego w sfermentowanych produktach mlecznych (takich jak kefir i jogurt) przekształcają laktozę w kwas mlekowy, przez co mają znacznie niższą zawartość laktozy niż mleko. Dzięki zawartym enzymom mogą pomóc jeszcze bardziej rozłożyć laktozę.

Zobacz również

Nowe inwestycje kolejowe na Dolnym Śląsku. Szybsze pociągi i remonty torów

Nowe inwestycje kolejowe na Dolnym Śląsku. Szybsze pociągi i remonty torów

Transmisja sparingu Lechia - Chojniczanka. Początek o 15:00

Transmisja sparingu Lechia - Chojniczanka. Początek o 15:00

Polecamy

Śmiertelny wypadek pod Toruniem. Nie żyje kierowca samochodu osobowego

Śmiertelny wypadek pod Toruniem. Nie żyje kierowca samochodu osobowego

Lody dla ciebie i twojego psa. Zrobisz je nawet z 2 składników

TYLKO U NAS
Lody dla ciebie i twojego psa. Zrobisz je nawet z 2 składników

Tygodniowy przegląd prasy w Toruniu, (23.06-29.06.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Toruniu, (23.06-29.06.2024)