Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 26
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Zupa "Nic"

Składniki

1 łyżka cukru
1 laska wanilii
1 łyżeczka cukru pudru
2 szt jajek
400 ml mleka

Przygotowanie

Mleko ustawiamy na wolnym gazie, dodajemy do niego rozkrojoną laskę wanilii i cukier. Białko jednego jajka ubijamy z łyżeczką cukru pudru. W momencie kiedy mleko jest już bardzo ciepłe, wykładamy łyżeczką białko - nie dbamy za bardzo o kształt, formują się podłużne kulki. Białko zaczyna się lekko ścinać. Po ok. 3 minutach zdejmujemy garnuszek z ognia. Wykładam białka - które są już lekkimi piankami - do talerza, a ciepło mleko zaprawiamy rozbitymi 2 żółtkami cały czas mieszając. Mleko zacznie gęstnieć. Wylewamy mleko do białek, czekamy aż się wszystko porządnie ostudzi. Dodajemy ulubionych owoców i gotowe.

Kulinarne hity PRL. One kiedyś gościły codziennie na naszych stołach, dziś popadają w niepamięć. Sprawdźcie przepisy i przypomnijcie smaki

Kulinarne hity PRL - kiedyś gościły codziennie na naszych stołach. Sprawdź przepisy!

Zobacz również

Kolejna afera na Turnieju Kandydatów, Ojciec arcymistrza Francji wyprowadzony z sali

Kolejna afera na Turnieju Kandydatów, Ojciec arcymistrza Francji wyprowadzony z sali

Zwolnienia grupowe w Michelin? Firma dementuje informacje

Zwolnienia grupowe w Michelin? Firma dementuje informacje

Polecamy

Funkcjonalne wykorzystanie lektury – co to znaczy i jak sobie z tym poradzić?

Funkcjonalne wykorzystanie lektury – co to znaczy i jak sobie z tym poradzić?

Turystyka w cieniu reaktora. Czy można teraz zwiedzać Czarnobyl?

Turystyka w cieniu reaktora. Czy można teraz zwiedzać Czarnobyl?

Co w PS Plus Extra i Premium w kwietniu? Gry już dostępne!

Co w PS Plus Extra i Premium w kwietniu? Gry już dostępne!