Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny 2016. Co nas czeka? [PROGRAM]
Jakub Kuroń
Prezentacje Kulinarne
Jakub Kuroń - kontynuator tradycji kulinarnych swego zmarłego ojca, Macieja Kuronia. Zyskał popularność prowadząc wraz raz z bratem program telewizyjny. Dzieli się swoja wiedzą i doświadczeniem podczas prezentacji i warsztatów. Jest autorem książki „Kuroniowie przy stole”, która jest zbiorem anegdot i opowieści na temat członków jego rodziny i źródeł inspiracji kulinarnych Kuroniów.
Każdy z zaproszonych kucharzy (lub ich gości) dwukrotnie będzie prezentował swoje przepisy, każda prezentacja zakończy się przygotowaniem i rozdaniem 200 porcji degustacyjnych prezentowanej potrawy z gęsiny.
Aby uniknąć komplikacji i tłoku podczas prezentacji, organizatorzy przygotują po 200 bezpłatnych zaproszeń na prezentację, które będą rozprowadzane przed Festiwalem (np. przez media) oraz w czasie samego Festiwalu w Przysieku.
W dniu 11 listopada zaprezentują się: Marieta Marecka i Robert Sowa.
W dniu 12 listopada: Jakub Kuroń oraz Olga Bończyk i Artur Moroz.