MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Kto z Was woli chleb razowy od białego? Przygotowanie wcale...
fot. pixabay.com/klacomas/zdjęcie ilustracyjne

Drogi chleb? Taniej na razie nie będzie. Nie czekaj, zacznij piec go sam! Oto proste domowe sposoby na chrupiące pieczywo

Chleb razowy na drożdżach suchych

Kto z Was woli chleb razowy od białego? Przygotowanie wcale nie jest trudne. 500 g mąki pszennej razowej trzeba połączyć z dwoma szklankami wody, 7 g drożdży suchych (dostępne w małych torebkach), łyżeczką soli, łyżeczką cukru, łyżką oleju i wybranymi ziarnami. Całość musi wyrosnąć ok. 1,5-2 godzin, potem ciasto należy umieścić do natłuszczonej brytfanki podłużnej. Zanim zacznie się piec, dobrze, aby poleżało ze dwa kwadranse pod przykryciem. Czas pieczenia to ok. 50 minut w 220 stopniach Celsjusza.

Zobacz również

Trzy puchary krajowe rozstrzygnięte. Triumf szczególnie ważny dla Czerwonych Diabłów

Trzy puchary krajowe rozstrzygnięte. Triumf szczególnie ważny dla Czerwonych Diabłów

Stal znowu to zrobiła! Jest utrzymanie, czas na golenie

Stal znowu to zrobiła! Jest utrzymanie, czas na golenie

Polecamy

Nie możesz zrobić kupy? Kawa z magicznym dodatkiem oczyszcza jelita i odchudza

HIT DNIA
Nie możesz zrobić kupy? Kawa z magicznym dodatkiem oczyszcza jelita i odchudza

Masz konto w tym banku i nie masz do niego dostępu? Nie tylko ty

PILNE
Masz konto w tym banku i nie masz do niego dostępu? Nie tylko ty

Prezes Sądu Rejonowego w Toruniu odwołany! Po skardze sędziów na chaos i nękanie

Prezes Sądu Rejonowego w Toruniu odwołany! Po skardze sędziów na chaos i nękanie