Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Barszcz czerwony wigilijny

Robert Orzechowski
Barszcz czerwony
Barszcz czerwony Babciagramolka-Bunia
Potrawa na wigilię. Barszcz czerwony wigilijny.

Esencjonalny barszcz czerwony czysty tradycyjnie podawany jest w towarzystwie uszek z grzybami na Wigilię .

Czas : 1 godzina

Składniki :
3 marchewki
1 pietruszka
1/8 selera
½ pory
1 cebula
6 suszonych grzybków
3 liście laurowe
4 ziela angielskie
1 kg obranych i pokrojonych buraków ( -1 sztuka utarta na surowo i
pozostawiona )
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
pieprz mielony
maggi w płynie
1 ½ litra wody
przyprawa do zup
1 łyżka masła
1 łyżka oleju

Warzywa rozdrobnić i dusić chwilę na maśle z olejem .Dodać przyprawy i buraki- zalać wodą. Gotować 1 godzinę . Wyjąć warzywa i buraki . Przecedzić . Doprawić sokiem z cytryny , pieprzem mielonym . Przelać przez utartego surowego buraka wyłożonego na sitku ( nabierze ładnego czerwonego koloru ).

Podawać w bulionówkach lub na talerzu z uszkami z farszem grzybowym.

Przepis: Babciagramolka-Bunia

Więcej przepisów jest na stronie: Potrawy wigilijne

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na przemysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto