Zamiast soli kuchennej zdrowiej jest wybrać sól morską, która zawiera mniej niezbyt zdrowego chlorku sodu. Ma też więcej wapnia, cynku czy żelaza. Jeszcze lepszym wyborem jest sól himalajska, która zawiera w swoim składzie aż 84 minerały bardzo łatwo wchłanialne przez organizm. Pieprz również występuje pod różnymi postaciami. Do dyspozycji mamy – oprócz czarnego – pieprz czerwony, zielony czy biały. Pieprz zielony jest miękki i aromatyczny. Biały ma cytrusowy smak, a czerwony wyróżnia się owocowym posmakiem i pasuje do serów czy sałatek.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?